Liga Nordului: "Indienii nu au oprit imigraţia şi acum trăiesc în rezervaţii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică s-a desfăşurat la Pontida (la 50 de km nord-est de Milano) adunarea anuală a mişcării de extremă dreapta, Liga Nordului. În fiecare an, simpatizanţii acestei mişcări

Duminică s-a desfăşurat la Pontida (la 50 de km nord-est de Milano) adunarea anuală a mişcării de extremă dreapta, Liga Nordului.

În fiecare an, simpatizanţii acestei mişcări politice se adună pe un câmp, ascultând discursurile liderilor partidului şi scandând lozinci anti-imigraţie sau pro-autonomie fiscală şi teritorială.

De-a lungul timpului, în euforia acestor întâlniri, s-au născut unele dintre ideeile care au dat imaginea de extremă dreaptă a partidului. Se poate spune că platforma program a "ligiştilor" este nemulţumirea.

Ei sunt supăraţi pe Roma pentru că acolo se duc banii din taxele plătie de nordul bogat, sunt supăraţi pe actuala Constituţie, care nu le permite autonomia fiscală şi (chiar) teritorială a nordului. Dar principala sursa a nemultumirii lor raman imigrantii.

În acest an la mare căutare au fost tricourile pe care apărea imaginea unui indian şi mesajul: "Ei n-au ştiut să oprească imigraţia şi acum trăiesc în rezervaţii". Un afiş cu un mesaj similar a fost expus pe tribuna pe la care s-au perindat toţi liderii partidului.

Ministrul pentru Simplificare Normativa (minister infiintat de Berlusconi pentru a simplifica birocraţia), Roberto Calderoli, si-a tinut discursul într-o pereche de jeanşi transformaţi în panataloni scurţi. Şi-a axat discursul pe ideea că tot ceea se face la Roma se face rău (exclus ce face Liga) şi că tot ce se face bine se face la Milano, sau oricum, în Nord. Au mai luat cuvântul şi alţi lideri ai partidului, printre care Umberto Bossi, încă nerefăcut în totalitate după ictusul cerebral suferit în 2004.

Foarte apreciate de simpatizanţii partidului au fost discursurile anti-imigraţie, lăsate în baza "specialiştilor" Mario Boghezio, (deputat în Parlamentul UE) şi a lui Roberto Maroni (ministrul de Interne). De remarcat declaraţia unui euforic (la propriu!) Maroni care a spus: "Nu vom ceda nici un milimetru pe problema siguranţei publice. Cetăţenii oneşti au dreptul să stea liniştiţi în casă fără să le fie teamă că cineva va intra să-i jefuiască".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite