Legnano: Ţiganii care au ocupat abuziv o clădire, evacuaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia din Legnano s-a mobilizat şi a evacut ieri dimineaţă un grup de 18 ţigani de naţionalitate română care ocupaseră abuziv o clădire din localitate. Grupul, compus din 11 adulţi,

Poliţia din Legnano s-a mobilizat şi a evacut ieri dimineaţă un grup de 18 ţigani de naţionalitate română care ocupaseră abuziv o clădire din localitate. Grupul, compus din 11 adulţi, 2 adolescenţi şi 5 copii cu vârste sub 10 ani, a fost dus la sediul poliţiei unde, cei majori, au fost supuşi procesului de identificare şi fotografiere.

În acelaşi timp, au fost mobilizate serviciile sanitare şi sociale, pentru evitarea oricăror posibile probleme medicale sau de încălcare a drepturilor omului.

Citat de cotidianul "CittaOggi", primarul, Lorenzo Vitali, a afirmat: "Prin această operaţiune, se menţine linia fermă a luptei împotriva ocupărilor abuzive ale clădirilor." După încheierea identificării, se va da curs imediat "îndepărtării de pe teritoriul naţional" a celor care nu pot demonstra că au o sursă de venit care să le permită supravieţuirea în Italia.

Evacuarea a avut loc în baza plângerii depuse de proprietarul imobilului, Iper Montebello, care dorea schimbarea destinaţiei terenului în posesie. Imediat după plecarea poliţiei şi a ţiganilor, clădirea a fost demolată.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite