"Legea siguranţei publice", văzută cu ochii comunităţii româneşti de la Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ajunul aprobării de către deputaţi a controversatului "decret al siguranţei publice", asociaţia "Amici della Romania" din Latina (la 80 de km sud de Roma) şi Partidul

În ajunul aprobării de către deputaţi a controversatului "decret al siguranţei publice", asociaţia "Amici della Romania" din Latina (la 80 de km sud de Roma) şi Partidul Identitatea Românească au invitat politicienii italieni să dezbată, într-o masă rotundă, problema siguranţei din perspectiva comunităţii româneşti.

Conferinţa s-a desfăşurat marţi în Sala Refettorio a Camerei Deputaţilor de la Roma şi a avut ca temă principală problema siguranţei publice, dincolo de instrumentalizările politicienilor şi ale presei.

Printe invitaţii care şi-au expus punctul de vedere a fost şi actriţa Ramona Bădescu, proaspăt intrată în staff-ul primarului Alemanno, pe post de consilier pe problemele legate de comunitatea românească.

Oficializarea numirii va avea loc în 22 iulie, o dată cu trasarea sarcinilor pe care le implică noua funcţie a actriţei românce.

La invitaţia preşedintelui asociaţiei "Amici della Romania", Alina Diana Harja, au luat cuvântul reprezentanţi ai asociaţiilor româneşti, dar şi preşedintele ONG-ului "Opera Nomadi" din Roma, Massimo Converso, care a prezentat istoria imigrării romilor ca o motivaţie a tensiunilor create în ultimele luni.

"Romii au fugit de sărăcie sau din cauza războaielor. Este de datoria noastră să le dăm posibilitatea să se integreze. Noi, ca asociaţie, luptăm pentru şcolarizarea copiilor şi accesul adulţilor pe piaţa muncii", a adăugat Converso.

La finalul dezbaterii a intervenit Fabrizio Santori, consilier la Primăria Romei, şi însărcinat pe probleme de siguranţă publică.

"Primăria şi-a luat în serios promisiunea de a rezolva problemele de siguranţă publică din Capitală, dar vom respecta drepturile cetăţenilor, indiferent de naţionalitate" a spus Santori.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite