Lazio: populaţia şi economia cresc datorită imigranţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

EURES (Portalul european pentru mobilitate profesională) a realizat un studiu cu privire la statutul economic şi demografic actual al provinciilor regiunii Lazio. Conform "Rapporto

EURES (Portalul european pentru mobilitate profesională) a realizat un studiu cu privire la statutul economic şi demografic actual al provinciilor regiunii Lazio.

Conform "Rapporto Eures 2008", populaţia regiunii Lazio a ajuns la cinci milioane de persoane. Această creştere demografică se datorează în primul rând imigranţilor, care reprezintă 6% din totalul populaţiei. Distribuţia lor pe zone e următoarea: Roma (6,9%), Viterbo (5,1%) şi Rieti (4,2%). A crescut şi numărul nou-nascuţilor străini în ultimul an cu 4,1%.

EURES mai precizează că aportul imigranţilor la dezvoltarea economică a regiunii e fundamental. Întreprinzătorii străini reprezintă azi 5,3% din totalul oamenilor de afaceri din regiunea Lazio. Tranzacţiile financiare cu ţările de origine au înregistrat o creştere importantă - cu 20, 6% în 2006, în comparaţie cu 2005, ridicându-se la valoarea de 1,46 miliarde de euro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite