Lazio: Românii vor avea reprezentanţi la nivel regional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Stânga" din cadrul regiunii Lazio, care cuprinde şi Roma, a iniţiat o lege regională care să permită lărgirea Consiliului Regional cu membri din comunităţile de imigranţi. Pe lângă

"Stânga" din cadrul regiunii Lazio, care cuprinde şi Roma, a iniţiat o lege regională care să permită lărgirea Consiliului Regional cu membri din comunităţile de imigranţi. Pe lângă această prevedere, textul legii încearcă să cuprindă toate aspectele integrării imigranţilor, în încercarea de a conferi acestora drepturi şi obligaţii identice cu cele ale unui cetăţean italian.

Textul are deja avizul de principiu al consilierilor regionali, precum şi avizul comisiei de politici sociale. Ultimul aviz necesar, cel al comisiei şi al preşedintelui regiunii Piero Marrazzo, se discută cel mai probabil înainte de alegerile programate pentru 13-14 aprilie 2008.

Anna Pizzo, secretarul Biroului Prezidenţial al regiunii Lazio, a fost iniţiatoarea propunerii ca reprezentanţi ai imigranţilor să facă parte din Consiliul Regional.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite