Italienilor le e frică de imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mesaj împotriva străinilor: „Italieni ne naştem, nu devenim“
Mesaj împotriva străinilor: „Italieni ne naştem, nu devenim“

Opt italieni din zece se tem de imigranţii clandestini, potrivit raportului pe anul 2009 despre imigraţie realizat de fundaţiile „German Marshall Fund“ din SUA şi „Compagnia San Paolo“ din Italia.

Totodată, italienii percep numărul imigranţilor ca fiind de aproape patru ori mai mare decât în realitate. Peninsularii cred că aproape 23% din populaţia Italiei este formată din străini, faţă de 6%, cât sunt ei, de fapt. În prezent, în Italia trăiesc aproape un milion de români care formează cea mai mare comunitate de străini.

Doar 36% din italieni cer intrarea în legalitate a imigranţilor clandestini, iar 77% sunt convinşi că aceştia ajută la creşterea ratei criminalităţii.

În Italia, jumătate din italieni îi văd pe imigranţi ca pe o problemă şi nu ca pe o oportunitate. Această cifră este contrazisă însă de raportul privind campania de imagine „România, încântat de cunoştinţă", derulată în Italia de către autorităţile române.

„Comparativ cu situaţia înregistrată în aprilie 2008, numărul italienilor care consideră că Italia are de câştigat de pe urma imigranţilor a crescut cu 10 procente, de la 48 la 58%", se arată în raportul Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite