Italienii plătesc înmormântarea copilului ucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Italienii şi-au manifestat solidaritatea cu familia victimei
Italienii şi-au manifestat solidaritatea cu familia victimei

Primăria oraşului Torino este alături de familia îndurerată a adolescentului român care a fost ucis de un conaţional sâmbăta trecută şi s-a oferit să acopere cheltuielile de înmormântare.

Astfel, Consiliul Primăriei va aloca 7.000 de euro, iar în cazul în care familia va decide să îngroape copilul în Italia, autorităţile vor pune la dispoziţia acesteia un loc de veci.

Trei dintre românii care i-au văzut pe agresorii lui George Munteanu, adolescentul ucis, au depus mărturie la poliţia din Torino. Cei trei români au relatat poliţiştilor că au văzut doi compatrioţi, probabil minori, care s-au urcat sâmbătă seara, imediat după crimă, într-un autobuz.

„Erau foarte agitaţi şi se certau în româneşte. «Ce ai făcut? Am să mă duc la puşcărie din cauza ta!»", a povestit unul dintre martori. A doua zi, când au aflat ce se întâmplase, au hotărât să se ducă la poliţie pentru a depune mărturie.

„Nu contează că sunt români, ca mine. Merită să fie aspru pedepsiţi. Sper să-i prindă cât de curând", mărturiseşte Manuel, un zidar de 35 de ani.

George Munteanu, în vârstă de 15 ani, a fost ucis pentru că nu a avut să-i dea criminalului o ţigară. Tragedia a început cu o simplă plimbare în parc, locul unde George şi un coleg de clasă au fost abordaţi de alţi doi români, care le-au cerut o ţigară.

Victima nu fuma, astfel că cei doi agresori se pare că ar fi încercat să-i fure telefonul, după care a început o ceartă. Unul dintre agresori a scos un cuţit şi l-a înjunghiat pe George cu trei lovituri. Când a sosit salvarea, băiatul era încă în viaţă, dar a murit înainte de a ajunge la spital.  

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite