Italienii se tem de vecinii ţigani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Italia este ţara europeană cu cea mai slabă toleranţă faţă de ţigani, urmată de Cehia. Situaţia este relevată de un sondaj realizat de Eurobarometru, institutul de statistică al

Italia este ţara europeană cu cea mai slabă toleranţă faţă de ţigani, urmată de Cehia. Situaţia este relevată de un sondaj realizat de Eurobarometru, institutul de statistică al Uniunii Europene. Interviurile au fost realizate în perioada februarie - martie 2008 pe un eşantion reprezentativ de 1.036 de italieni.

Interpretarea rezultatelor a fost publicată zilele trecute şi arată că 47% din subiecţi nu ar vrea să aibă ca vecin de casă un ţigan. La polul opus se află polonezii şi suedezii care demonstrează a fi cei mai deschişi la o astfel de ipoteză.

Conform studiului, italienii se află sub media europeană pentru disponibilitatea de a locui alături de minorităţi etnice sau sociale. Astfel, dacă ar putea să aleagă, italienii ar prefera ca vecin de casă o persoană cu handicap, decât un homosexual sau o persoană de altă religie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite