Italienii, mai sensibili la infractorii români decât la cei locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate promisiunile guvernului Berlusconi pentru "toleranţa zero" în ceea ce priveşte infracţiunile, coeficientul de interes al politicienilor italieni faţă de acest subiect continuă să

Cu toate promisiunile guvernului Berlusconi pentru "toleranţa zero" în ceea ce priveşte infracţiunile, coeficientul de interes al politicienilor italieni faţă de acest subiect continuă să fie direct proporţional cu naţionalitatea infractorilor. Valabil atât pentru autorităţi cât şi pentru o parte a presei sau a opiniei publice.

Ştirea că doi ciobani români au agresat şi tâlhărit doi turişti olandezi care înnoptau într-un cort la periferia Romei a stârnit controverse în rândul politicienilor şi presei italiene.

Cu fotografii şi nume, românii au fost catalogaţi de însuşi primarul capitalei, Gianni Alemanno, "bestii feroce care nu merită iertare".

La două zile, pe o plajă de lângă Napoli, doi turişti germani au fost agresaţi, în cort, după acelaşi scenariu, de trei italieni cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani.

Unul dintre ei este fiul unui lider din clanul Camorra (mafia napoletană). De data aceasta foarte puţine publicaţii au relatat despre eveniment şi doar s-au limitat să confirme că cei trei au fost arestaţi.

Reacţia la agresiunea comisă de doi ciobani români a intrat în atenţia presei internaţionale. Cotidienele "The Times" (Marea Britanie), "New York Times" (SUA) şi "De Telegraaf" (Olanda) au criticat reacţia exagerată a presei italiene şi a clasei politice. La unison, publicaţiile citate consideră "de prost gust folosirea tragediei unor turişti nevinovaţi pentru scopuri politice".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite