Italienii nu sunt de acord cu politica Sfântului Scaun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sondaj realizat recent în Italia relevă faptul că o mare parte dintre locuitorii Peninsulei nu sunt de acord cu ultimele afirmaţii ale Suveranului Pontif privind sexualitatea.

Sfântul Scaun a devenit în ultimele zile un subiect destul de controversat atât în Italia, cât şi la nivel internaţional, după ultimele declaraţii ale Suveranului Pontif cu privire la folosirea prezervativului.

Săptămâna trecută, Papa Benedict al XVI-lea, aflat într-o vizită de câteva zile pe continentul african, a afirmat că răspândirea virusului HIV nu se poate combate doar cu ajutorul prezervativelor. În opinia Suveranului Pontif, prezervativele sporesc problemele africanilor, în loc să le diminueze.

Un sondaj DEMOS, realizat zilele trecute,  a evidenţiat faptul că doar doi din zece italieni sunt de acord cu afirmaţiile recente ale Papei, privind inutilitatea folosirii prezervativului în Africa.

Acelaşi sondaj remarcă faptul că locuitorii Peninsulei dezaprobă politica dusă de Sfântul Scaun şi în alte domenii, cum ar fi de exemplu cel al controversatului subiect al testamentului biologic.

Astfel, opt din zece italieni se declară de acord ca o persoană să-şi poată scrie propriul testament biologic. De asemenea, opt din zece locuitori ai Peninsulei sunt de acord cu fecundarea arificială asistată.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite