Italia, pe ultimul loc în Europa la libertatea presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un raport recent al organizaţiei americane non-profit Freedom House relevă faptul că Italia este codaşă în Europa la capitolul libertatea presei, informează ediţia online a cotidianului "Corriere della Sera".

Italia este singura ţară europeană care a fost "retrogradată" în ultimul an, de la categoria ţărilor cu presă liberă, la cea a statelor unde libertatea presei este parţială.

Acestea sunt concluziile unui raport al organizaţiei americane non-profit Freedom House, care va fi făcut public în cursul zilei de astăzi la News Museum din Washington.

În clasamentul de anul acesta alcătuit de Freedom House, Italia s-a situat alături de ţări precum Israel, Taiwan sau Hong Kong. Italia a fost, de asemenea, singura ţară occidentală care a obţinut scorul de 32 de puncte, dintr-un total de 100 de puncte, la capitolul libertatea presei.

Pe primele cinci locuri la nivel european şi mondial s-au clasat statele scandinave Islanda, Danemarca, Finlanda, Norvegia şi Suedia, iar pe ultimele locuri, Coreea de Nord, Turkmenistan, Birmania, Libia, Eritreea şi Cuba.

Potrivit cercetătoarei Karin Karlekar, unul dintre autorii acestui raport, principala problemă a Italiei este Silvio Berlusconi, care controlează mijloacele de comunicare publice şi private din Peninsulă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite