În Italia 5% dintre studenti sunt imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu realizat de Ministerul Învatamântului Italian a arătat că unul din douăzeci de studenţii din peninsulă este stăin, relateză "La Repubblica". "Vreau ca toti sa privim

Un studiu realizat de Ministerul Învatamântului Italian a arătat că unul din douăzeci de studenţii din peninsulă este stăin, relateză "La Repubblica".

"Vreau ca toti sa privim prezenţa studenţilor străini ca o resursă într-o tara care are nevoie de tineri energici şi inteligenti", sunt cuvintele preşedintelui Italiei, Giorgio Napolitano, la începutul anului şcolar.

Dar spre nemultumirea italenilor aceşti "tineri energici şi inteligenţi" veniţi de departe, nascuţi în Africa sau în ţările din estul Europei în loc sa fie o resursă pentru şcolile italiene au creat "şcolile ghetou".

"Şcolile ghetou, considerate "de mâna a doua" din cauza imigranţilor şi unde italienii nu mai vor să meargă sunt o problemă reală şi serioasă", spune sub-secretarul Letizia De Torre. Din aceasta cauză am cerut directorilor regionali ai instituţiilor de învatamânt să creeze clase numai pentru imigranţi.

În medie 5% dintre studenţi sunt străini. Acum zece ani erau 50.000 de studenţi străini, acum sunt 500.000 de studenţi şi sosesc tot mai mulţi din tările din est. De exemplu, numărul studenţilor din România a crescut în doi ani de la 9,7% la 12,4%.

În scolile italiene sunt 70.000 de albanezi, 60.000 de marocani si 52.000 de români.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite