Italia: O casă, scena unui delict, a fost pusă sub sechestru timp de 2 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timpii lenţi ai justiţiei italiene pot interzice proprietarului să îşi folosească imobilul chiar şi timp de 2 ani daca în interior s-a petrecut o crimă.

Asasinarea lui Meredith Kercher, o studentă britanică, în noaptea de 1 noiembrie 2007 într-o casă din Perugia i-a împiedicat pe proprietari să intre în imobil timp de doi ani. Pentru că unul dintre dormitoare constituia scena delictului, poliţiştii au pus sub sechestru casa pentru cercetări îndelungate.

Astăzi, însă, Curtea cu Jurii din Perugia a dispus eliberarea de sub sechestru a imobilului. Proprietara, în prezent la Roma, obişnuia să închirieze casa studenţilor care veneau să înveţe la Perugia. La momentul producerii crimei, în casă locuiau patru studente: Amanda Knox, Meredith Kercher şi două italience.

Procesul pentru elucidarea morţii lui Meredith este în plină desfăşurare şi a devenit un caz de interes naţional prin versiunile controversate. Momentan, singurii suspecţi cercetaţi în închisoare sunt Amanda Knox şi Raffaelle Sollecito, prietenul acesteia. Ei sunt cei care au găsit cadavrul tinerei într-o baltă de sânge şi au chemat poliţia.

Versiunile contradictorii precum şi alte elemente au ridicat semne de întrebare asupra nevinovăţiei lor. Povestea delictului a fost puternic mediatizată, astfel încât imobilul în care locuiau atât victima cât şi presupusa asasină a devenit un muzeu, ea fiind zilnic vizitată de curioşi.

Tendinţa pentru "turismul macabru" a fost remarcată şi în cazul cutremurului de la Aquila când primarul oraşului a făcut un apel public, naţional, pentru a împiedica  afluxului de vizitatori care ar fi blocat străzile.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite