Italia, locul şapte în preferinţele emigranţilor europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Milano, reprezentanţii Fundaţiei pentru Iniţiative şi Studii despre Etnii din Italia (ISMU) şi ai fundaţiei British Council s-au reunit marţi într-o conferinţă pe tema integrării

La Milano, reprezentanţii Fundaţiei pentru Iniţiative şi Studii despre Etnii din Italia (ISMU) şi ai fundaţiei British Council s-au reunit marţi într-o conferinţă pe tema integrării imigranţilor. Au fost discutate cifrele unui studiu european, cu scopul de a stabili pe ce loc se clasează Italia în preferinţele imigranţilor din Europa de Est şi cât de bine s-au integrat aceştia în Italia.

Astfel, Peninsula se clasează pe locul şapte în preferinţele emigranţilor europeni, la distanţă de primele trei clasate: Suedia, Portugalia şi Belgia. Studiul relevă că imigranţii "sunt bine asimilaţi de Italia". Prezent la lucrări, scriitorul român Mircea Mihai Butcovan nu şi-a ascuns îndoiala faţă de cifrele prezentate: "Am fost uimit să constat că italienii cunosc mai multe despre Africa şi Cuba decât despre ţara de unde le vin cei mai mulţi imigranţi". (Dana Viţelaru, Milano)

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite