Italia: Cei doi români reţinuţi pentru viol sunt nevinovaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Italia: Cei doi români reţinuţi pentru viol sunt nevinovaţi
Italia: Cei doi români reţinuţi pentru viol sunt nevinovaţi

Testele ADN efectuate de anchetatorii italieni asupra mai multor elemente găsite în parcul Caffarella, din Roma, confirmă nevinovăţia celor doi suspecţi români, potrivit raportului final al anchetatorilor, făcut public aseară de ziarele din Peninsulă.

Pe de altă parte, conform Agenţiei ANSA, procurorii care se ocupă de cazul „Caffarella” contrazic ştirile potrivit cărora investigatorii ar căuta un al treilea suspect. Tot ei susţin că testele ADN nu au fost încheiate.

Ce doi principalii suspecţi din cazul violului din parcul Caffarella, românii Karol Racz şi Alexandru Isztoika Loyos ar putea fi eliberaţi, datorită faptului că testele ADN efectuate la locul violului sunt negative.

Expertiza a dezvăluit corespondenţa perfectă între probele organice colectate de pe corpul fetei de 14 ani, violată sub ochii prietenului ei de 16 ani, şi cele găsite pe şerveţelele şi mucurile de ţigări light culese la locul agresiunii. Potrivit experţilor poliţiei, vinovaţii nu sunt însă Karol Racz, nici Alexandru Loyos Sztoika, românii arestaţi la trei zile de la delict.

Primul se afla la Livorno, de unde, potrivit acuzării, se pregătea să fugă în străinătate, al doilea se afla la Roma.

Lichidul seminal şi urmele de salivă lăsate pe mucurile de ţigară fumate în cursul agresării adolescentei de 14 ani, în parcul Caffarella din Roma, corespund profilului genetic al altor doi bărbaţi adulţi, tot din Europa de Est, despre care se consideră că sunt tot de cetăţenie română.

Lunea viitoare Karol Racz şi Alexandru Isztoika Loyos vor trebui să se prezinte în faţa tribunalului de la Roma, dar este posibil ca judecătorii să decidă în zilele următoare eliberarea celor doi români.

Citiţi şi:

Italia: “Greşeli mari în ancheta ‘Violului de la Caffarella!"

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite