Italia: O româncă donează organele fiicei sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O româncă donează organele fiicei ei moartă într-un accident în Catania, din iubire faţă de Italia, relatează agenţia online "Quotidiano.net". "Pentru iubire faţă de Italia şi pentru a

O româncă donează organele fiicei ei moartă într-un accident în Catania, din iubire faţă de Italia, relatează agenţia online "Quotidiano.net".

"Pentru iubire faţă de Italia şi pentru a demonstra că şi românii au suflet" sunt cuvintele mamei îndurate, care şi-a găsit fata într-o secţie de reanimare fără viaţă. "Vreau ca Raluca să fie amintită pentru ultimul său gest de iubire".

Românca de 26 de ani a decedat din cauza rănilor suferite în urma unui accident de circulaţie în Catania. Raluca Tigau lucra în Italia de doi ani, ca îngrijitoare.

Mama fetei a explicat gestul său: "Nici o mamă nu ar trebui să asiste la moartea copilului ei: sper ca donaţia organelor sale să aiba o valoare pentru lume şi pentru Italia. Vreau ca Raluca să fie amintită pentru ultimul său gest de iubire."

Doctorul Pintaudi, directorul spitalului unde a fost adusă românca, spune: "Gestul generos al mamei Ralucăi m-a sensibilizat în mod deosebit. Printre numeroasele motive care m-au făcut să înteleg că în cariera mea în dificilul moment al deciziei de a dona organele unei persoane dragi, nu mi s-a mai întâmplat niciodată să primesc un motiv aşa înălţător, din punct de vedere moral."

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite