Italia: A fost respinsă propunerea de legalizare a patrulelor civile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Superior al Magistraturii nu a aprobat legitimizarea formării patrulelor civile pentru că textul pregătit de Guvern a fost incomplet.  

Magistraţii şi-au exprimat dezacordul în privinţa formării patrulelor civile de către asociaţiile de voluntari din cartier. Motivul principal al respingerii a fost că de "problema siguranţei publice trebuie să se ocupe autoritatea statală competentă". Cetăţeanul de rând nu trebuie investit cu aceaste puteri decizionale. Mai mult, din textul Guvernului propus spre aprobare, lipseau anumite probleme concrete care ar fi dat o formă ambiguă întregului decret.

În primul rând, nu se specifica faptul că asociaţiile de voluntari implicate în patrule nu ar fi trebuit să aibă implicare şi scopuri politice. Membrii acestor asociaţii nu ar fi trebuit să aibă condamnări penale pentru violenţă sau discriminare. În plus, textul nu menţiona faptul că voluntarii nu ar fi trebuit să fie înarmaţi cu orice fel de instrument considerat armă. Mai mult, nu ar fi existat un organ competent care să controleze activitatea acestor asociaţii.

Propunerea formării patrulelor civile a venit imediat după ce, în seara de Sfântul Valentin, o pereche a fost agresată în parcul Caffarella din centrul Romei. Adolescenta de 15 ani a fost violată în faţa prietenului ei de 16 ani. În urma identificării de către victimele agresiunii, au fost arestaţi românii Alexandru Loyos Isztoika (20 ani) şi Karol Racz (36 ani). Cei doi au fost eliberaţi după o lună de închisoare pentru că testele ADN au demonstrat nevinovăţia celor doi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite