Italia: o prostituată româncă a câştigat în instanţă – i-a fost revocat mandatul de expulzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O româncă în vârstă de 21 de ani, prostituată după cum ea însăşi a recunoscut, a facut recurs la decizia de expulzare. Tribunalul din Genova a acceptat recursul, menţionând că

O româncă în vârstă de 21 de ani, prostituată după cum ea însăşi a recunoscut, a facut recurs la decizia de expulzare.

Tribunalul din Genova a acceptat recursul, menţionând că tânăra româncă "nu desfăşura o activitate în sine periculoasă pentru ordinea publică şi nici nu lezează sau compromite demnitatea umană", relatează cotidianul "La Repubblica".

Femeia a fost expulzată pe baza recentului decret al guvernului italian privind siguranţa, însă, în urma deciziei tribunalului, aceasta va putea ramâne în Italia.

Autoritatea judecătorească a considerat că viaţa de trotuar nu reprezintă o ''alarmă socială'', aceasta nu provoacă o lipsă concretă de siguranţă pentru cetăţean. Nici libertatea şi nici integritatea acestuia nu sunt prejudiciate.

Potrivit judecătorului Francesco Galanti, ''legislaţia nu poate permite Administraţiei expulzările în masă. Însă poate permite o interpretare corectă şi trebuie să împiedice expulzările arbitrare sau nejustificate de fapte foarte grave''. Tot Galanti a ratificat decizia unui alt tribunal din Genova tot în favoarea tinerei românce.

Decizia judecătorul a avut două fundamente pe baza cărora el nu a aprobat măsura de expulzare a tinerei; primul este un fundament constituţional, acela privind libertatea persoanei, al doilea fiind un principiu esenţial al Uniunii Europene privind dreptul la libera circulaţie a cetăţenilor comunitari, în această situaţie aflându-se şi tânăra româncă.

Angela S. a fost asistată de doi avocaţi, Antonella Carpi şi Stefano Sambugaro, alături de care a revenit la tribunal pentru a solicita anularea definitivă a mandatului de expulzare.

Motivaţia ei a fost una de supravieţuirea, explicând că este obligată să se prostitueze ocazional pentru a-şi întreţine copilul de 5 ani şi mama bolnavă. ''Nu am de ales'' , a explicat ea tribunalului, spunând că are un paşaport valabil şi că doarme într-o pensiune din centrul istoric al Genovei.

De asemenea, tribunalul genovez a stabilit că decretul de expulzare semnat de Prefect este nelegitim iar Chestura locală a fost obligată şi la plata cheltuielilor de judecată ale tinerei: în total 800 de euro, inclusiv onorariile avocaţilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite