Italia, în pragul isteriei rromilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu realizat de "Opera Nomadi", ONG-ul care se ocupă cu integrarea socială a rromilor din Italia demontează teoria Peninsulei invadată de ţigani. Dintre cele 12 milioane de rromi din

Un studiu realizat de "Opera Nomadi", ONG-ul care se ocupă cu integrarea socială a rromilor din Italia demontează teoria Peninsulei invadată de ţigani. Dintre cele 12 milioane de rromi din Europa, doar 150 de mii s-au stabilit în Italia.

Cu date preluate de la Institutul de Statistică European (Eurostat), România înregistrează cea mai numeroasă prezenţă cu aproximativ două milioane de rromi. Urmează Bulgaria, Spania şi Ungaria. În perimetrul european, Italia se află pe locul paisprezece în ceea ce priveşte găzduirea lor.

Agenţia de presă italiană, "Redattore sociale", atrage atenţia că jumătate din rromii din Peninsulă au cetăţenie italiană şi nu au experienţe nomade. Un procentaj minor provine din ţările fostei Iugoslavii, fiind alungaţi de războiul din Kosovo. Lor li se alătură rromii de cetăţenie română care înregistrează o prezenţă slabă, în comparaţie cu alte categorii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite