Italia: În patru ani, numărul imigranţilor legali s-a dublat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul imigranţilor legali din Italia a ajuns la 4 milioane. Comunitatea cea mai numeroasă este cea a românilor cu 556.000 de persoane, relatează agenţia italiană Adnkronos. În anul

Numărul imigranţilor legali din Italia a ajuns la 4 milioane. Comunitatea cea mai numeroasă este cea a românilor cu 556.000 de persoane, relatează agenţia italiană Adnkronos.

În anul 2004 numărul imigranţilor legali din peninsulă era de 2 milioane.

Acestea sunt datele înregistrate şi prezentate de Organismul naţional de coordonare pentru politica integrării sociale a străinilor (ONC). ONC are rolul de a acompania şi a susţine dezvoltarea proceselor locale de primire şi integrare a cetăţenilor străini.

Porivit aceleaşi surse, în 2007, prezenţa străină în Italia era constituită in proportie de 50% din europeni. Procentul imigranţilor proveniţi din Europa de Est a crescut cu 14% între 2000 şi 2006, în timp ce numărul imigranţilor proveniţi din Africa a crescut cu 5%, iar cei din Asia şi America cu 2%.

Comunitatea românilor (556.000 de persoane) este urmată de cea a marocanilor cu 387.000 şi cea a albanezilor cu 381.000. Urmate, de asemenea, de Ucraina (195.000) şi China (186.000).

Repartiţia teritorială în Italia este destul de omogenă, în timp ce în alte state europene imigranţii sunt concentraţi numai în anumite zone.

Comform datelor furnizate de ONC, în Franţa, de exemplu, 40% dintre străini trăiesc în zona Parisului, iar în Marea Britanie mai mult de o treime dintre imigranţi sunt înregistraţi în zona metropolitană a Londrei.

În Italia doar un sfert dintre imigranţi trăiesc în Roma şi în Milano.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite