Italia: 10 milioane de euro pentru înregistrarea cetăţenilor comunitari la primării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regulile liberei circulaţii şi de folosire a permisului de şedere pe teritoriul Italiei a cetăţenilor UE intrate în vigoare anul trecut au făcut să crească în mod exponenţial munca

Regulile liberei circulaţii şi de folosire a permisului de şedere pe teritoriul Italiei a cetăţenilor UE intrate în vigoare anul trecut au făcut să crească în mod exponenţial munca angajaţilor primăriei, relatează publicaţia online "Stranieri în Italia".

Decretul legislativ 30/2007 prevede că în Italia pot sta mai mult de trei luni cetăţenii care muncesc, studiază sau au mijloacele necesare să se întreţină.

Cetăţenii care rămân în Italia mai mult de trei luni sunt obligaţi să se înscrie la biroul de evidenţă a populaţiei, la primăriei. Simpla înregistrare exclude necesitatea obţinerii unui permis de şedere pentru cetăţenii comunitari.
Este vorba de sute de mii de comunitari, cei mai mulţi români şi polonezi, care se adresează primăriilor pentru a le legaliza statutul.

Lucrurile se vor îmbunătăţi, mai ales că Primăria a primit şi un sprijin financiar de 10 milioane de euro. Lunea trecută, ministrul de interne a semnat un decret prin intermediul căruia împarte banii astfel: 4 milioane de euro se vor folosi pentru formarea personalului şi 6 milioane, pentru a plăti orele suplimentare ale acestora.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite