Italia: 35 de milioane de euro pentru combaterea imigraţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul de la Roma nu a ajuns încă la o înţelegere în legatură cu infracţiunea de imigraţie clandestină şi cu regularizarea îngrijitoarelor şi menajerelor . Proiectul de lege aflat

Guvernul de la Roma nu a ajuns încă la o înţelegere în legatură cu infracţiunea de imigraţie clandestină şi cu regularizarea îngrijitoarelor şi menajerelor .

Proiectul de lege aflat pe masa executivului de către ministerele de Interne, Justiţie, Apărare şi Politici comunitare, (conţine 40 de articole) prevedea iniţial intoducerea infracţiunii de clandestinitate, pedepsite cu arest, de la 6 luni, la 4 ani de închisoare şi expulzare imediată. Norma a fost deja "casată", clandestinitatea fiind, deocamdată, doar o agravantă.

Alleanza Nazionale (ex-fascista Muovimento Sociale) se opune slăbiciunii demonstrate de restul majoritatăţii. "În Europa trebuie să înţeleagă toţi că noi suntem poarta de la Mediterană şi că această poartă trebuie să fie închisă pentru ilegalitate", a declarat pentru "Corriere della Sera" ministrul pentru Politici Comunitare, Andreea Ronchi.

Nu este suficientă reprimarea asaltului populaţiei asupra românilor, mai spune Ronchi, este nevoie de măsuri riguroase. Într-un interviu acordat postului de televiziune Canale 5, ex-comisarul european Franco Frattini, din fotoliul său de la Externe, a declarat că în jurul Mediteranei se vizionează emisiunile televiziunilor italiene şi mesajul transmis trebuie să fie cel de intoleranţă la imigraţia ilegală.

Frattini aminteşte că Italia are de cheltuit, numai în anul 2008, 35 de milioane de euro acordaţi de Uniunea Europeană exclusiv pentru rezolvarea problemelor de imigraţie.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite