Un jurnalist orădean a salvat de la înec doi copii în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul orădean Şerban Carţiş, împreună cu prietenul lui Florin Creţ, din Aleşd, a salvat de la înec doi copii italieni care se scăldau în Marea Adriatică.

Potrivit Agerpres, românul împreună soţia sa, Ioana, şi băieţelul lor de patru ani îşi petreceau vacanţa, alături de nişte prieteni de familie, în oraşul italian Lignano Sabbiadoro, din apropiere de Udine.

El a povestit că doi copii, în vârstă de aproximativ 10 şi, respectiv, 12 ani, se aflau luni seară pe plajă, împreună cu mama lor. În timp ce femeia avea grijă de cel mai mic, de maxim un an, ceilalţi doi au ieşit cu salteaua pe mare, deşi era afişat steagul roşu, semn că marea era foarte agitată.

Cei doi băieţi au fost purtaţi curentul puternic în larg. La un moment dat, Ioana, soţia lui Şerban, a observat că un val răsturnase salteaua pe care erau copii. Băieţii, speriaţi, se zbăteau să rămână la suprafaţa apei şi să ajungă cumva la salteaua pneumatică.

“Plaja era pustie, mama lor stătea încremenită şi privea neputincioasă. Copiii au început să strige, erau foarte speriaţi, iar amicul meu, Florin Creţ, a sărit după ei şi a reuşit să îi tragă cam un metru din vâltoare, ceea ce a ajutat foarte mult. Numai că zbătându-se, copiii l-au băgat la fund, el a înghiţit foarte multă apă, s-a lovit la picior şi a trebuit să iasă la mal”, a relatat jurnalistul.

Micuţii au rămas la suprafaţă, iar după ce a încercat în zadar să le arunce colacul de salvare al copilului său, jurnalistul s-a aruncat după ei în apă. A apucat să-l prindă pe cel mai mare, apoi, şi pe celălalt.

“Când am ajuns cu picioarele pe nisip, unul dintre ei era rănit la nas, altul la picioare. Erau plini de sânge. Mama lor ne-a întrebat de unde suntem, să ne mulţumească în limba noastră. Ne-a mulţumit în germană, crezând că suntem nemţi. A rămas surprinsă când i-am zis că suntem români, pentru că aici românii nu sunt bine priviţi. Am recuperat şi salteaua, a vrut să îmi dea şi bani, bineînţeles că nu s-a pus problema”, a zis Şerban.

Ziaristul orădean spune că ce l-a şocat a fost faptul că, deşi urmăriseră întreaga scenă, niciunul dintre italienii de pe plajă - nici înotătorul care fusese atenţionat de salvamar şi nici alţii care stăteau şi priveau de la balustradele restaurantului suspendat - nu a făcut vreo mişcare să sară în salvarea micuţilor.

“Nu este meritul meu că i-am salvat, pentru că Florin a sărit primul. Dar am rămas şocat. Văzând întreaga scenă, am senzaţia că italienii nu sunt săritori când vine vorba să salveze vieţi”, a conchis Şerban.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite