Italia: Unul din 10 italieni a renunţat la carnea de porc, de teama gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul din 10 italieni a renunţat să mai mănânce carne de porc, ca urmare a "psihozei" create de virusul gripei porcine, informează agenţia de ştiri AGI.

Consumul de carne de porc din Peninsulă a scăzut uşor, ca urmare a epidemiei de gripă porcină care a afectat, în ultima perioadă, întreaga lume.

Astfel, un sondaj realizat zilele acestea de site-ul italian coldiretti.it relevă faptul că unul din 10 locuitori ai Peninsulei a renunţat să mai cumpere şi să mai consume carne de porc.

Potrivit aceluiaşi sondaj, 72% din italieni îşi păstrează obiceiurile alimentare, continuând să consume carne de porc. În plus, 12% din italieni cumpără această carne mai mult decât de obicei.

Acelaşi sondaj evidenţiază faptul că locuitorii Peninsulei sunt mari amatori ai cărnii de porc. Un italian consumă, în medie, 37 de kilograme de carne proaspătă de porc şi salmuri, în fiecare an.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite