Italia: 11 ani de închisoare pentru românul care a violat o studentă africană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Rus, românul care a violat o studentă africană în luna aprilie a fost condamnat la 11 ani de închisoare şi plata a 50 de mii de euro daune morale. În sala de judecată, avocata studentei a explicat că aceasta nu a depăşit şocul şi a fost nevoită să se mute în alt oraş. “Pedeapsa nu va reuşi să repare viaţa distrusă a unei femei care încearcă cu disperare să uite ceea ce s-a întâmplat”, a comentat sentinţa Teresa

Sentinţa definitivă în cazul Ioan Rus a fost dată joi după-amiaza, la Tribunalul Penal din Roma. “Noi am reuşit să reducem suma daunelor morale, de la 300 de mii de euro, cum fusese cerută iniţial de procuror (n.r Erminio Amelio)”, ne-a spus avocatul lui Ioan Rus, Francesco Pettinari. La momentul pronunţării sentinţei, Ioan Rus era prezent în sală şi nu a avut nici o reacţie.

Românul a fost arestat în seara de 16 aprilie după ce a fost surprins în flagrant şi arestat pentru tentativă de omor, privare de libertate, violenţă sexuală şi utilizare de armă albă asupra unei studente din Lesotho. Aceasta a coborât în gara periferică “La Storta”, greşind staţia. Ea a fost acostată de Rus care a târât-o în tufişurile din apropiere. Scena a fost văzută de doi italieni care au solicitat ajutorul unei patrule de carabinieri care se afla, întâmplător, în zonă.

Întâmplarea s-a petrecut în plină campanie electorală pentru funcţia de primar al Romei şi tema “siguranţiei publice” folosită de primarul Gianni Alemanno şi-a spus cuvântul decisiv, acesta câştigând alegerile.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite