Italia: 20 de handicapaţi, salvaţi de la cerşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Douăzeci de români cu dizabilităţi fizice şi psihice au devenit victimele a doi conaţionali, care îi forţau să cerşească în centrul istoric al Romei, informează cotidianul "Il

Douăzeci de români cu dizabilităţi fizice şi psihice au devenit victimele a doi conaţionali, care îi forţau să cerşească în centrul istoric al Romei, informează cotidianul "Il Messaggero".

Doi imigranţi români, cu antecendente penale pentru furt, au fost arestaţi de carabinierii din capitala Italiei, sub acuzaţia de trafic de persoane.

Tatăl în vârstă de 64 de ani şi fiul său, de 34 de ani, fac parte dintr-o organizaţie criminală cu sediul în România. Aceasta se ocupă cu racolarea persoanelor cu handicap şi cu transportarea lor în mai multe ţări din Europa pentru a le constrânge să cerşească.

Cei 20 de români cu dizabilităţi au vârstele cuprinse între 20 şi 25 de ani. Aduşi fără voia lor în Italia şi având mâinile şi picioarele deformate, imigranţii erau forţaţi să cerşească pe rând în centrul istoric al Romei, între Pantheon, piaţa Fontana di Trevi şi piaţa Minerva.

Conform cercetărilor desfăşurate, anchetatorii au constatat că profitul ilegal pe care îl obţinea organizaţia criminală era calculabil în milioane de euro. Într-o singură zi, cei doi exploatatori câştigau 300 de euro de pe urma celor 20 de români cu dizabilităţi fizice şi psihice.

Carabinierii au început să cerceteze cele întâmplate în pieţele istorice ale Romei. Identificarea celor 20 de români reduşi la sclavie a prezentat numeroase probleme pentru poliţişti. Prelevarea amprentelor digitale era imposibilă în condiţiile în care imigranţii aveau mainile deformate, sau chiar lipsă. La ora actuală, românii exploataţi se află în centrele de plasament din capitala Italiei şi primesc asistenţă socială.

Reprezentanţii consulatului român au declarat că intenţionează să îi aducă în România pe imigranţii cu dizabilităţi până la sfârşitul săptămânii şi că le garantează acestora condiţii normale de viaţă în ţară.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite