Italia: Un hacker român dezvăluie cum fura bani din conturi bancare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr român, condamnat la cinci ani şi jumâtate de închisoare, a relatat autorităţilor italiene modul în care golea conturile bancare din Italia, informează site-ul de presă "Il

Un tânăr român, condamnat la cinci ani şi jumâtate de închisoare, a relatat autorităţilor italiene modul în care golea conturile bancare din Italia, informează site-ul de presă "Il Giornale".

Sorin Pascu şi Marius Brăditeanu erau membrii unei organizaţii din Milano care se ocupa cu furtul electronic. Aceştia au fost arestaţi şi judecaţi, sentinţa fiind pronunţată ieri.

Sorin Pascu în vârstă de 22 de ani a primit cinci ani şi jumătate de închisoare, iar pe Marius Brăditeanu, care era şeful bandei, îl asteaptă şase ani de detenţie ca pedeapsă penală.

În ciuda condamnărilor, ancheta progresează deoarece se suspectează că această organizaţie este doar o mică parte din întreaga activitate ilegală ce implică furtul electronic din oraşul Milano. Deocamdată, s-au identificat 200 de victime ale celor doi hackeri.

Sorin Pascu este cel care a povestit autorităţilor modul de operare pentru furtul electronic: "cumpăram cartele telefonice fără niciun fel de act, de la marocanii din pieţele milaneze Loreto şi Corvetto. Plăteam în jur de zece euro pentru fiecare cartelă".

Prin intermediul acestor cartele, românii se conectau la internet şi trimiteau e-mailuri de tip phising, semnate "Posta Italiana".

Destinatarii acestor e-mail-uri accesau linkul fals şi îşi introduceau datele personale: numărul de cont şi parola. Cele două informaţii erau necerare pentru devalizarea contului.

"Mai întâi verificam dacă erau bani în acel cont. Dacă găseam sume considerabile, îi scoteam sau îi transferam în conturi despre care credeam că nu sunt supravegheate", a declarat Sorin Pascu.

Limita de extragere de bani din bancomatelor din Italia este de 250 de euro, iar pentru obţinerea unor sume mai mari, banda intra în cazinouri. Aceasta opera în cazinourile din Sanremo, Veneţia şi Saint Vincent.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite