Italia: "Am depășit primul milion de români!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Italia sunt peste un milion de români, dintre care abia jumătate au documente de ședere. Acesta este concluzia unui studiu Caritas (organizația umanitară a Bisericii Catolice

În Italia sunt peste un milion de români, dintre care abia jumătate au documente de ședere. Acesta este concluzia unui studiu Caritas (organizația umanitară a Bisericii Catolice italiene), dedicat imigrației românești din Peninsulă.

Potrivit studiului, la sfârșitul anului trecut, în Italia se aflau 1.016.000 de români. Dintre aceștia, 56.000 se aflau în șomaj, în timp ce anjagați sub diferite forme erau 749.000. Același studiu relevă că în Italia se află 116.000 de minori români.

Zonele preferate de români în Peninsulă sunt Nordul Italiei și Roma. Numai în Capitală se află aproximativ 100.000 de români. Cumulat, în Regiunile Lombardia, Piemonte și Veneto trăiesc aproximativ 410.000 de conaționali. Este slabă prezența în Sudul Italiei, Regiunile Abruzzo, Campania, Puglia și Sicilia, unde există "doar" 20.000 de români.

Studiul ciatat susține că la fiecare șase noi angajati, unul este român. Nu mai puțin de 1,2 % din PIB-ul Italiei este produs de conaționalii noștri. Intrarea României în UE a permis angajarea cu forme legale a 294.000 de români, în cea mai mare parte deja prezenți în Italia, dar care munceau la negru.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite