Italia: Un preot român denunţă abuzurile suferite de menajere la locul de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce doi români, Andreea şi Tiberiu Şutic, au fost împuşcaţi de fostul patron al fetei, un preot român din oraşul italian unde s-a petrecut crima, denunţă abuzurile suferite de româncele din zonă.

Preotul Gabriel Codrea din Mozzecane di Villafranca rupe tăcerea şi povesteşte despre abuzurile la care sunt supuse româncele la locurile de muncă, în casele italienilor. Episodul morţii Andreei Şutic, ucisă de patronul italian care îi făcea avansuri, nu este un caz singular. Multe românce merg la biserică şi îşi povestesc umilinţele prin care trec, dar nu au curaj să le denunţe.

"Sunt multe menajere, chiar şi cele mai învârstă, care sunt constrânse să suporte avansurile din partea bătrânilor de care au grijă. Unii aleargă chiar şi în scaunul cu rotile după ele", a spus părintele Codrea. În aceste cazuri, femeile agresate anunţă familiile, dar sunt invitate să părăsească locul de muncă dacă nu sunt mulţumite.

Părintele Codrea le-a fost aproape celor doi români executaţi de sicilian. Victima, Andreea Şutic, lucrase în pizzeria italianului, dar după o tentativă de viol a hotărât să îşi schimbe serviciul. După ce a depus plângere la poliţie, ea şi soţul ei au început să primească ameninţări de la fostul patron. În conversaţiile telefonice pe care Andreea le-a înregistrat, italianul o ruga pe fată să se întoarcă la serviciu, promiţându-i orice sumă ar fi dorit. În urma refuzurilor continue, italianul i-a executat pe cei doi români în faţa băieţelului de 4 ani. Tiberiu a fost salvat de cărţile de credit din portofel care au atenuat impactul glonţului. Nu acelaşi noroc l-a avut Andreea care, fiind împuşcată în cap, a intrat în moarte cerebrală şi a decedat.     

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite