Italia: Se cere o nouă lege pentru acordarea cetăţeniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor din Italia, Gianfranco Fini, a cerut astăzi o nouă lege mai permisivă pentru acordarea cetăţeniei italiene.

Deşi nu au fost specificate condiţiile concrete ale noii legi, din discursul lui Fini reiese caracterul modern al noii legi, întrucât cetăţenia este considerată ultima etapă a integrării depline.

Demnitarul a luat cuvântul la o întâlnire dintre reprezentanţii imigranţilor care au obţinut cetăţenia de curând şi preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano.

“A venit timpul ca Italia să adopte o nouă lege pentru acordarea cetăţeniei, întrucât cea în vigoare îşi arată anii. Asta nu pentru că are mulţi ci pentru că în acest răstimp societatea italiană s-a schimbat profund”, a spus Fini. Politicianul şi-a explimat dorinţa ca adoptarea noii legi să aibă loc în acest mandat.

În acest moment, cetăţenia în Italia se obţine prin căsătorie, naştere (cu cel puţin un părinte italian) sau  după zece ani de rezidenţă neîntreruptă.

Copii imigranţilor pot primi cetăţenia la împlinirea vârstei de 18 ani, dacă depun o cerere în acest sens. În toate cazurile, acordarea cetăţeniei italiane este considerată un privilegiu şi nu un drept.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite