Italia: broşuri în româneşte despre cum se aruncă gunoiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plin război al gunoaielor, Italia şi-a dat seama că şi românilor le trebuie o sănătoasă educaţie civică. Încă de anul trecut, s-au tipărit materiale informative în limba

În plin război al gunoaielor, Italia şi-a dat seama că şi românilor le trebuie o sănătoasă educaţie civică. Încă de anul trecut, s-au tipărit materiale informative în limba română. Dacă în 2007 broşurile se refereau în mod special la legi şi integrare, 2008 adaugă încă un pas: educaţia pentru a deveni cetăţean exemplar. În consecinţă, în mai multe provincii se distribuie gratuit pliante sau chiar cărţi în limba română. Provincia Torino are site-ul oficial şi în română, iar multe alte site-uri au o parte dintre documente traduse în limba noastră.

Situaţia alarmantă a deşeurilor a determinat întreaga administraţie din Peninsulă să ia măsuri concrete. Dat fiind faptul că dimensiunile comunităţii româneşti din peninsulă sunt substanţiale, în unele provincii s-au distribuit deja documente traduse prin care se informează populaţia despre riscurile, dar şi despre beneficiile care se pot obţine din gunoiul menajer.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite