Italia: român arestat pentru clonare de cărţi de credit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cetăţean român, în vârstă de 34 de ani, a fost arestat ieri pe aeroportul Leonardo Da Vinci din Fiumicino(Roma) de către forţele de ordine pentru clonare de cărţi de credit, informează

Un cetăţean român, în vârstă de 34 de ani, a fost arestat ieri pe aeroportul Leonardo Da Vinci din Fiumicino(Roma) de către forţele de ordine pentru clonare de cărţi de credit, informează jurnalul "La Repubblica".

Românul era deja în atenţia poliţiei de mai bine de un an, când s-a emis pe numele acestuia un mandat european de arestare în cadrul operaţiunii ''CLONE'', încheiată de carabinierii din Roma pe 20 iunie.

Pe baza mandatului, bărbatul a fost extrădat din România şi apoi arestat în Italia de poliţiştii din cadrul Companiei Roma Piazza Dante şi al Comandamentului de combatere a falsificării de monede. Arestarea a avut loc după sosirea românului pe aeroportul din Fiumicino cu un avion venit din Bucureşti.

Românul era unul dintre membrii ''multinaţionalei criminale'' care se ocupa de clonare şi folosirea cărţilor de credit. Organizaţia a fost desfiinţată de către carabinieri prin colaborarea cu forţele de poliţie europene. Rezultatele colaborării au fost arestarea a 42 de persoane în Italia şi străinătate, emiterea a 43 de ordine de aplicare a unor măsuri de precauţie şi confiscarea a peste 1.000 de cărţi de credit. Cetăţeanul român se află în închisoarea Rebibbia din Roma.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite