Italia: aproape jumătate dintre condamnaţii minori sunt străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anual se înregistrează în Italia circa 40.000 denunţuri în legătură cu minorii, iar dintre aceştia 2.699 sunt condamnaţi. 45% dintre cei condamnaţi sunt străini, relatează

Anual se înregistrează în Italia circa 40.000 denunţuri în legătură cu minorii, iar dintre aceştia 2.699 sunt condamnaţi. 45% dintre cei condamnaţi sunt străini, relatează ANSA.

Datele provin din studiul "Minori străini şi justiţia pentru minori în Italia", prezentat de ministrul justiţiei, Luigi Scotti, de subsecretarul Internelor, Marcella Lucidi şi de responsabilul Justiţiei pentru minori, Carmela Cavallo.

Potrivit rezultatelor studiului, 29% dintre minorii denunţaţi sunt de naţionalitate română, albaneză sau marocană.
Ministrul de justiţie a declarat: "Este şi vina noastră, la nivel central datele statistice nu au fost făcute la timp, şi astfel s-a creat un deficit de informaţie."

De asemenea, Scotti a subliniat faptul că numărul minorilor imigranţii care comit delicte este mai mare, pentru că aceştia nu au o familie care să îi susţina. Acest lucru este reliefat prin prezenţa mare a minorilor străini în centre de primire, în instituţiile penale pentru minori şi în centrele serviciului social.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite