Italia: adolescent de 15 ani, atacat pe stradă pentru că e român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian, un copil român de 15 ani, a fost bruscat pe stradă de doi adolescenţi italieni. Băiatul a fost lovit cu pumnul, împins înspre şosea şi a riscat să ajungă sub roţile maşinilor.

Miercurea trecută, în Piazza Dalmazia (Florenţa), Cristian şi alţi doi colegi de clasă se aflau în staţia de autobuz după orele de curs. Cu intenţii evident agresive, doi adolescenţi italieni de 17-18 ani i-au reproşat că îi priveşte prea insistent. L-au întrebat dacă este român iar răspunsul afirmativ al copilului a fost suficient celor doi pentru a trece la gesturi violente.

Tinerii l-au îmbrâncit pe Cristian şi pe ceilalţi doi colegi până în stradă, riscând astfel să fie accidentat de maşinile care treceau. De asemenea, copilul a fost lovit cu pumnul de către unul dintre agresori.

Un italian aflat şi el în staţia de autobuz a pus capăt violenţelor, îngrijorat de posibilitatea ca cei trei copii să ajungă sub roţile maşinilor care circulau cu viteză la acea oră.

Episodul l-a traumatizat pe Cristian şi de atunci băiatul nu a mai mers la şcoală, de teamă că o să îi întâlnească din nou pe cei doi tineri violenţi. În prezent, nici copilul şi nici părinţii acestuia nu au făcut plângere la poliţie. Ei locuiesc într-o locuinţă abandonată şi se tem că forţele de ordine vor veni să evacueze clădirea dacă vor afla de existenţa lor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite