Italia: În şcolile din Veneto studiază 15.000 de studenţi străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Verona (Veneto) este pe locul opt pe lista oraşelor cu cel mai mare număr de şcolari imigranţi: 10,85% din totalul studenţilor. Elevii români sunt 2.975.

Românii sunt urmaţi de către studenţii marocani cu 2.850 şi de albanezi, sârbi şi chinezi.

Aceste date au fost prezentate la Congresul Internaţional "Educaţie Multiculturală pentru Cetăţenie" organizat la Universitatea din Verona unde s-a discutat despre necesitatea integrării copiilor imigranţilor care studiază în şcolile italiene.

Aproximativ 10-15% din elevii imigranţi au dificultăţi în integrarea şcolară şi în învăţarea limbii, iar 30-40% sunt în primele faze de integrare. Mare parte dintre elevii imigranţi nu au probleme deosebite la şcoală, iar din punct de vedere al integrării sunt pe drumul cel bun.
"Este fundamental să investim în formarea profesorilor. Societatea multiculturală nu trebuie văzută ca o problemă, ci trebuie să devină o oportunitate de îmbogăţire şi creştere personală şi colectivă", a comentat directorul Centrului de Studi Interculturale din Verona, Agostino Portera.

În cadrul întâlnirii s-a discutat şi despre infracţiunea de a fi clandestin prevăzută în Decretul Siguranţei aprobat zilele trecute de către Camera Deputaţilor. "Dacă infracţiunea de clandestinitate va deveni lege, atunci toţi fiii imigranţilor vor deveni infractori", a spus procuratorul Republicii la Verona, Giulio Schianaia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite