Italia: Vaticanul a interzis filmul "432"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii ani dezaprobarea Vaticanului a vizat filme şi regizori faimoşi. Cazul cel mai recent este cel al filmului regizorului român, Cristian Mungiu, care a fost interzis de Vatican în

În ultimii ani dezaprobarea Vaticanului a vizat filme şi regizori faimoşi. Cazul cel mai recent este cel al filmului regizorului român, Cristian Mungiu, care a fost interzis de Vatican în cinematografele italiene, relatează "Il Messaggero".

"Patru luni, trei săptămâni şi două zile", inspirat de povestea unui avort, a atras replici dure din partea bisericii italiene, care a descris filmul ca fiind "o nouă lovitură sub centură".

Alte filme interzise de Vatican de-a lungul anilor sunt: "Codul lui Da Vinci" (2006), "Magdalena" (2002), "Ultima tentaţie a lui Christos" (1988) şi "Te salut, Maria".

Cazul cel mai "zgomotos" a fost cel al filmului "Ultimul tango la Paris" (1972), opera regizorului Bernardo Bertolucci, interpretat de actorii Marlon Brando şi Maria Schneider. Pelicula, considerată jignitoare pentru scenele sale de sex, a fost arsă printr-o sentinţă a Curţii de Casaţie în anul 1976.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite