Italia: Spectacol cu cântece româneşti în dialect ligurian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În provincia Liguria, din Peninsulă, administraţia comunală a capitalei provinciei, în colaborare cu Liga Românilor din Italia vor organiza de 8 Martie, Ziua femeii, un proiect muzical numit

În provincia Liguria, din Peninsulă, administraţia comunală a capitalei provinciei, în colaborare cu Liga Românilor din Italia vor organiza de 8 Martie, Ziua femeii, un proiect muzical numit "Buio Pesto", relatează agenţia "Agenfax".

Sunt invitaţi numeroşi cântăreţi italieni , dar şi românca Paula Mitrache, cea care a făcut cunoscută piesa "Dragostrea din tei"(a trupei O-Zone), în Italia. Paula Mitrache, alias Haiducii va cânta şi piese în limba română.

Toate piesele propuse provin din folclorul românesc, de aceea a fost depus un efort destul de mare pentru traducerea cântecelor româneşti în dialect ligurian.

Astfel, organizatorii vor să deonstreze publicului că cele două culturi, cea română şi cea italiană, sunt asemănătoare.

Un merit deosebit pentru aceast spectacol îl are profesorul Marian Mocanu, preşedintele Ligi Românilor din Italia. De-a lungul anilor, el a organizat diverse acţiuni, menite să evidenţieze faptul că românii aflaţi la muncă In Italia contribuie decisiv la dezvoltarea economica şi culturală a Peninsulei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite