Italia-România: Acţiunea "Împotriva sărăciei rromilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Italia şi România au decis să înceapă un parteneriat pentru a reduce, în cele două tări, sărăcia cetăţenilor de origine română, mai ales a rromilor, relatează ediţia on-line a

Italia şi România au decis să înceapă un parteneriat pentru a reduce, în cele două tări, sărăcia cetăţenilor de origine română, mai ales a rromilor, relatează ediţia on-line a ziarului "Avvenire".

Acesta e obiectivul acordului semnat în această dimineaţă la Bucureşti de ministrul român al Muncii, Paul Păcuraru, şi ministrul Solidarităţii Sociale din Italia, Paolo Ferrero.

Scopul întâlnirii celor doi miniştrii este îmbunătăţirea calităţii vieţii rromilor români si informarea românii din Italia în legătură cu drepturile şi obligaţiile pe care le au în acest stat, precum şi despre oportunităţile de muncă şi incluziune în România, în cazul în care nu găsesc un loc de muncă în Italia sau vor să se întoarcă acasă.

De asemenea, prin semnarea declaraţiei comune, cele două state îşi propun şi realizarea unor proiecte experimentale de integrare socială a oamenilor marginalizaţi socio-economic prin resurse specifice naţionale şi comunitare, precum şi sprijinirea românilor din Italia printr-o mai bună informare privind oportunităţile de muncă şi incluziune socială din România.

Totodată, ministrul român a apreciat colaborarea Ministerului italian al Solidarităţii ca fiind foarte importantă şi necesară pentru România, întrucât Italia are experienţă în acest domeniu, pe care ţara noastră trebuie să o preia şi s-o aplice.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite