Italia: Româncă programată pentru avort, obligată să fie mamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O româncă s-a confruntat cu o situaţie deosebită într-un spital din Ancona, regiunea Marche. Totul a început când Claudia G. a aflat că este gravidă, ea fiind deja mama a doi copii care

O româncă s-a confruntat cu o situaţie deosebită într-un spital din Ancona, regiunea Marche. Totul a început când Claudia G. a aflat că este gravidă, ea fiind deja mama a doi copii care locuiau împreună cu ea şi cu soţul ei în Italia, relatează cotidianul "Corriere della Sera".

Românca a luat decizia de a nu păstra copilul, deoarece familia ei se confrunta deja cu o situaţie financiară precară. Astfel, s-a programat pentru o întrerupere de sarcină pe data de 8 februarie la spitalul Salesi din Ancona.

Claudia povesteşte: "Am intrat în cabinet. Doamna doctor m-a întrebat în a câta săptămână de sarcină sunt. Eram în a şasea săptămână, iar termenul limită de întrerupere a sarcinii este pe 20 martie. În condiţiile legii, sarcina poate fi intreruptă în primele 90 de zile. Atunci, doctorul s-a uitat la mine şi mi-a spus: ".

Prin aceeaşi situaţie a trecut şi o italiancă, Anna S., al cărei termen limită de întrerupere a sarcinii expiră pe 13 martie, şi căreia doctorul i-a spus că abia pe 15-16 martie îi poate efectua chiuretajul. În ambele situaţii, femeile erau programate în prealabil pentru intervenţia de intrerupere de sarcină pe 8 februarie, insă doctorul le-a refuzat.

Celor două femei li s-au oferit informaţii despre alte unităţi medicale din regiune care efectuează avorturi. Italianca s-a dus la un alt spital din provincie, unde personalul medical a informat-o că poate depune o reclamaţie, în termen de o săptămână de la cele întâmplate, împotriva dorctorului care a refuzat să îi intreupă sarcina.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite