Italia: cetăţenii din Reggio Emilia consideră că imigranţii sunt o problemă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

63% dintre cetăţenii oraşului italian Reggio Emilia consideră că imigranţii reprezintă o problemă pentru societate, informează site-ul de presă Quotidiano.net. Acesta este unul

63% dintre cetăţenii oraşului italian Reggio Emilia consideră că imigranţii reprezintă o problemă pentru societate, informează site-ul de presă Quotidiano.net.

Acesta este unul dintre rezultatele unui studiu efectuat de grupul Ipsos la cererea conducerii Departamentului de Coeziune Socială al oraşului.

Acelaşi procent de 63% dintre cetăţenii italieni consideră că fenomenul imigraţiei este în strânsă legătură cu siguranţa publică.

Un alt fapt important dezvăluit de cercetare este că 54% dintre înşişi imigranţi consideră că " probleme se vor înmulţi, dacă numărul străinilor va creşte". 48% dintre italieni sunt de părere că cetăţenii străini au un impact relevant asupra vieţii oraşului.

Acestea sunt câteva dintre datele ce vor fi prezentate mâine, pe 11 decembrie, în cadrul unei dezbateri pe tema imigranţilor din Reggio Emilia.

Consilierul Franco Corradini a afirmat că "este vorba de rezultatul unui studiu care a durat un an; acesta este fundamental pentru a înţelege transformările pe care le suferă identitatea citadină şi pentru a oferi guvernului o viziune mai amplă asupra situaţiei demografice ce cuprinde atât cetăţeni italieni cât şi imigranţi".

Studiul realizat de Ipsos a fost întocmit prin intermediul interviurilor telefonice şi a chestionarelor completate italieni şi de străini.

O opinie comună a ambelor categorii de locuitori din regiunea Reggio Emilia este legată de modul în care sunt percepuţi străinii. Ei sunt văzuţi ca un grup care are un impact major asupra vieţii citadine, fiind o colectivitate numeroasă de oameni, în care convieţuiesc şi românii.

Jumătate dintre cei intervievaţi au susţinut că "imigranţii sunt prea mulţi", atât în capitala provinciei Emilia-Romagna, în restul regiunii cât şi pe întreg teritoriul naţional.

54% dintre străini susţin că probleme vor creşte, dacă fluxul de imigranţi ce intra în Italia nu va scădea . În Reggio Emilia, cetăţenii străini reprezintă 11% din populaţia oraşului.

Imigranţii care ajung în Reggio sunt ajutaţi să se integreze mai ales de către prieteni sau de către cunoştinţe (49%); acest proces de integrare este susţinut şi de cetăţenii italieni (20%), de asociaţiile de voluntariat (11%) şi de autorităţile locale (10%).

O alta informaţie dezvăluită de studiul Ipsos este că 74% dintre imigranţi îi consideră pe copiii lor, mai degrabă, asemănători tinerilor italieni decât tinerilor din ţara de origine.

În concepţia celor intervievaţi, siguranţa publică este pusă pericol, în principal, de imigranţii clandestini, care îşi asigură traiul prin activităţi ilegale, precum furtul şi prostituţia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite