Italia: Patru români, arestaţi pentru atacul de la mănăstirea Belmonte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carabinierii din Torino au arestat patru români acuzaţi de violentul atac din mănăstirea de la Belmonte (lângă Torino) din 26 august, anul acesta. În timpul jafului patru călugări au fost bătuţi cu răngi, unul dintre ei aflându-se şi astăzi internat în spitalul Mauriziano din Torino.

Cei patru români au antecedente penale şi erau cunoscuţi de către forţele de ordine pentru furturi în locuinţe: Florin Bineaţă, 22 de ani, fratele său George Bineaţă, 21 de ani, Emilian Slivneanu, 21 de ani şi Viorel Iulian Vrabie, 31 de ani, toţi din Galaţi.

„Florin Bineaţă era cunoscut de către călugării din Belmonte. Mergea des la mănăstire pentru a cere bani în schimbul unor lucrări de grădinărit. De acolo au pornit cercetările carabinierilor din Torino”, a spus Pancrazio Taurino, responsabilul biroului de presă.

Cu ajutorul interceptărilor telefonice, Florin i-a condus pe oamenii legii şi pe urmele celorlalţi trei făptaşi.

George Bineaţă şi Emilian Slivneanu au fost descoperiţi în Spania, dar au reuşit să fugă în Elveţia şi în Austria unde au fost arestaţi ieri. Ceilalţi doi  au fost arestaţi unul la Modena şi altul în Spania.

Atacul asupra călugărilor din mănăstire a fost unul foarte violent. Agresorii au intrat mascaţi peste cei patru călugări care se aflau la masă şi i-au bătut fără milă. Carabinierii susţin că motivul a fost jaful.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite