Italia: Mircea Cărtărescu, la festivalul de literatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitorul Mircea Cărtărescu reprezintă România la unul dintre cele mai importante festivaluri de literatură din Italia, "Festivaletteratura", care se desfăşoară la Mantova şi reuneşte

Scriitorul Mircea Cărtărescu reprezintă România la unul dintre cele mai importante festivaluri de literatură din Italia, "Festivaletteratura", care se desfăşoară la Mantova şi reuneşte importanţi scriitori din 70 de ţări.

Festivalul se desfăşoară în perioada 3-7 septembrie, sub patronajul Primăriei şi Provinciei din Mantova, al regiunii Lombardia şi al Reprezentanţei în Italia a Comisiei Europene. Prezenţa scriitorului Mircea Cărtărescu la eveniment este susţinută de Accademia di Romania din Roma.

Cu acest prilej, Cărtărescu va susţine, sâmbătă seară o prelegere cu titlul "La farfalla come paradigma del mondo" ("Fluturele ca paradigmă a lumii"), care va fi urmată de un dialog pe teme literare cu scriitorul român Mircea Mihai Butcovan, autorul romanului "Allunaggio di un immigrato inamorato" ("Aselenizarea unui imigrant îndrăgostit"), informează Editura Humanitas.

Duminică, 7 septembrie, publicul prezent la biserica Santa Maria della Vittoria va redescoperi, alături de Mircea Cărtărescu şi de scriitorul german Joseph Zoderer, sensurile cuvintelor "soartă" şi "patrie". Dezbaterea se înscrie într-un proiect iniţiat de bine-cunoscutul lingvist italian Giuseppe Antonelli, care îşi propune recuperarea sensului şi a nuanţelor cuvintelor în cadrul unui nou vocabular european.

Ajuns la cea de-a XII-a ediţie, festivalul de la Mantova se bucură atât de prezenţa celor mai cunoscuţi autori italieni, cât şi de cea a unor importanţi scriitori din 70 de ţări. Mircea Cărtărescu este cunoscut publicului italian prin volumele "Travesti" (2000), "Nostalgia" (2003) şi "Orbitor. Aripa stângă" (2007), apărute în traducerea lui Bruno Mazzoni la Editura Voland.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite