Italia: Măsuri de tip nazist împotriva imigranţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Să folosim cu imigranţii acelaşi metode ale trupelor naziste SS: să pedepsim zece imigranţi pentru fiecare greşeală făcută împotriva unui cetăţean de-al nostru". Aceasta a fost

"Să folosim cu imigranţii acelaşi metode ale trupelor naziste SS: să pedepsim zece imigranţi pentru fiecare greşeală făcută împotriva unui cetăţean de-al nostru".

Aceasta a fost declaraţia consilierului Giorgio Bettio(foto) din timpul consiliului comunal din Treviso pentru oferirea sprijinului prin ordonanţa privind activităţile grupurilor criminale, informează cotidianul italian "Corriere della Sera".

Bettio a adăugat că "nu este posibil ca imigranţii să se stabilească în locuinţele noastre şi apoi să adopte un comportament de de cartier sau de terorist. Ar trebui să respecte regulile noastre. La început, se fac că nu înteleg reglementările, iar, mai târziu, trec la ameninţări. Decretul privind statulul imigranţilor este prea permisiv".

Ulterior declaraţiei, consilierul lansează propunerea ce presupune ca "imigranţii care cer permise de şedere să fie puşi sub supraveghere timp de şase luni, chiar dacă îndeplinesc toate condiţiile legale pentru cererea de şedere. Mai mult de atât, autorităţile ar trebui să-i supravegheze, cerând informaţii despre comportamentul lor chiar şi de la vecini. Abia după trecerea celor şase luni şi dacă au avut un comportament adecvat, imigranţii ar obţine permisul de şedere; în caz contrar, trebuie supuşi altor trei luni de verificări şi, ulterior, expulzaţi".

Giorgio Bettio a declarat că "ar fi bine să îi învăţăm care este un comportament normal folosind metodele naziştilor. Pentru fiecare imigrant care deranjează ordinea publică sau provoacă daune de orice fel, să fie pedepsiţi zece extracomunitari".

Declaraţiile consilierului devenit repede obiectul unei polemici. Primarul orasului Treviso, Giampaolo Gobbo, a afirmat că "este o provocare absurbă care, fără îndoială, va fi respinsă. Ştim bine că aceste măsuri sunt injuste şi imposibil de aplicat".

Ministrul italian al Solidarităţii Sociale, Paolo Ferrero a replicat că "din cuvintele consilierului Bettio reiese clar orientarea politică a acestuia; pare a fi de acord cu actele de discriminare ale primarului din Padova. Era absurb faptul că nazistii considerau evreii răul de la care porneau toate probleme sociale; şi astăzi este tot absurb şi injust să consideri imigranţii responsabili de toate problemele existente, speculând astfel pe frica socială a populaţiei care are nenumărate rădăcini".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite