Italia: Întâlnirea G8 se va organiza la Aquila, oraşul distrus de cutremur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întâlnirea ar fi trebuit să se ţină în Sardinia, dar cutremurul din Aquila a schimbat planurile celor 8 state avansate economic.

Consiliul italian de Miniştri a luat astăzi hotărârea ca următoarea întâlnire G8 să se ţină la Aquila, oraşul distrus de cutremurul din 6 aprilie. Prevăzută pentru luna iulie, întâlnirea este o ocazie pentru reconstruirea zonei afectate de cutremur. În acest fel, din cele 8 miliarde de euro necesare reconstrucţiei vor fi economisite 220 de milioane de euro. suma stabilită pentru organizarea întâlnirii G8.

Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie şi-au dat acceptul pentru ca locul de desfăşurare să fie Abruzzo. Premierul italian, Silvio Berlusconi a motivat această decizie ca o ocazie pentru investiţia economică şi a resurselor umane în refacerea regiunii.

Un alt motiv ar fi siguranţa că manifestanţii asociaţiilor care se opun globalizării nu ar merge să protesteze şi să distrugă o zonă care trece deja printr-o perioadă dificilă.

Tot în cadrul şedinţei de lucru a miniştrilor s-a hotărât adoptarea decretului de lege prin care fondurile alocate zonelor afectate de cutremur să poată fi accesate chiar de azi. Decretul prevede punerea la dispoziţie a 8 miliarde de euro. Un miliard şi jumătate va fi folosit pentru a depăşi problemele urgente, iar diferenţa la reconstrucţie. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite