Italia: Infracţionalitatea în scădere şi datorită colaborării cu Poliţia Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subiectul zilei în Italia este bilanţul celor 100 de zile de guvernare al Guvernului Berlusconi. În ziua de Sfânta Maria şi sărbătoarea Ferragosto la italieni, ministrul de Interne, Roberto

Subiectul zilei în Italia este bilanţul celor 100 de zile de guvernare al Guvernului Berlusconi. În ziua de Sfânta Maria şi sărbătoarea Ferragosto la italieni, ministrul de Interne, Roberto Maroni, a făcut o prezentare a măsurilor de siguranţă publică aplicate din aprilie şi până în prezent.

Maroni a anunţat în cadrul conferinţei de presă că infracţiunile de pe teritoriul italian au înregistrat o scădere în ultimele luni. Ministrul a ţinut să sublinieze buna colaborare cu echipa compusă din 17 poliţişi români detaşaţi în Italia.

"Cea mai recentă misiune a echipelor mixte de poliţişti a dus la arestarea a 8 proxenenţi români care operau în nordul Italiei. După cum vedeţi, colaborarea cu Poliţia Română este esenţială pentru combatrea infracţionalităţii internaţionale", a adăugat Maroni. În acelaşi timp, ministrul a subliniat că este prea devreme să aprecieze situaţia reală în procente. Cert este că prezenţa soldaţilor pe străzile Italiei a înregistrat primele rezultate pozitive. "Din 4 august, au fost arestate 37 de persoane, dintre care 33 extracomunitare şi 1.139 de vehicule au fost controlate", a continuat ministrul de Interne.

Un subiect care a fost ocolit au fost actuala situaţie a ţiganilor din Italia. Ministrul Maroni a interupt conferinţa de presă când a fost solicitat să comenteze reacţiile revistei catolice "Famiglia Cristiana" care acuză guvernul Berlusconi de "indecenţă şi rasism" în ceea ce priveşte tensiunile cu etnicii rromi din Peninsulă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite