Italia: Doina Matei, românca din „cazul Umbrela”, i-a scris preşedintelui Napolitano

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românca Doina Matei, condamnată la 16 ani de închisoare pentru uciderea italiencei Vanessa Russo, pe data de 26 aprilie 2007, la Roma, i-a trimis o scrisoare preşedintelui italian Giorgio Napolitano.

Femeia, care se află în arestul închisorii Regina Coeli din capitala italiană, i-a cerut ajutor şefului statului, explicându-i că nu mai rezistă să stea departe de cei doi copii ai săi, în vârstă de 6 şi 7 ani.

Românca a mai adăugat că nu se ruşinează cu meseria ei de prostituată şi că a apelat la prostituţie pentru a-şi putea întreţine copiii. De asemenea, femeia şi-a exprimat regretul pentru moartea Vanessei Russo, susţinând că ar fi în stare să-şi dea propria viaţă pentru a o readuce pe tânăra italiancă printre cei vii.

Doina Matei i-a mai cerut preşedintelui Napolitano să îi ofere posibilitatea de a-şi ispăşi pedeapsa la Rimini, într-o casă de detenţie pentru familii aparţinând comunităţii papale Giovanni XXIII. În acest fel, ea ar putea sta aproape de cei doi copii ai săi.
Doina a fost condamnată anul acesta, pe data de 25 noiembrie, la 16 ani de închisoare, precum şi la plata a 20.000 euro daune morale. Judecătorii au considerat-o pe  româncă responsabilă de moartea italiencei, în plus au considerat faptul că se prostitua o circumstanţă agravantă.

Pe data de 26 apriliei 2007, în staţia de metrou Termini din Roma, cele două femei au avut o altercaţie, în timpul căreia Doina Matei i-a înfipt Vanessei Russo vârful umbrelei în ochi, provocându-i moartea.

Zilele următoare, avocatul româncei,  Carlo Testa Piccolomini, va cere judecătorilor transferarea clientei sale în arest domiciliar, într-o casă de primire a deţinuţilor din Rimini.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite