Italia: Doi români, suspectaţi că l-au jefuit pe cel mai bătrân episcop din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi cetăţeni români sunt căutaţi de forţele de ordine din Italia, fiind suspectaţi că l-au jefuit pe cel mai bătrân episcop din lume, relatează agenţia de presă ANSA. Monseniorul

Doi cetăţeni români sunt căutaţi de forţele de ordine din Italia, fiind suspectaţi că l-au jefuit pe cel mai bătrân episcop din lume, relatează agenţia de presă ANSA.

Monseniorul Antonio Rosario Mennonna, care va împlini 102 ani pe 27 mai, este cel mai vârstnic episcop din lume şi victima unui jaf petrecut vara trecută în locuinţa sa din Muro Lucano, provincia Potenza.

Presupusul furt efectuat de cei doi români a fost adus în atenţia poliţiei de către nepotul episcopului, Antonio. Cei doi, angajaţi ca îngrijitori în casa clericului, sunt suspectaţi de forţele de ordine că au furat mai multe obiecte religioase de valoare din locuinţa monseniorul.

Printre acestea se numără şi o cruce primită de episcop de la Papa Ioan Paul al II-lea, în urmă cu 12 ani, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, un potir primit prin donaţie în 1962, precum şi alte obiecte din aur.

Nepotul monseniorului, Antonio, a povestit anchetatorilor: "Primul român mi-a fost prezentat de către un preot din Civitavecchia. Era un tânăr de aproximativ 26 de ani, care a fost înscris şi la seminar şi care urma să devină preot ortodox".

Nepotul clericului italian a adăugat: "În iulie anul trecut, românul m-a anunţat că vrea să plece, dar mi-a prezentat un văr de-al său care avea nevoie de loc de muncă. L-am primit în casă şi pe acesta. Eu, însumi, l-am împrumutat cu bani pentru a-şi cumpăra diverse lucruri personale, bani pe care mi i-a restituit doar parţial. În septembrie, mi-a trezit suspiciuni atunci când am aflat că şi el vrea să plece şi când a început să îmi ceară diferite obiecte din casă pe care ştia sigur că le deţin. Într-un final, mi-am dat seama că lipseau crucea de la Papa Ioan Paul al II-lea, potirul şi alte obiecte de valoare".

Antonio a anunţat imediat poliţia din Potenza, însă a declarat că nu a vrut să îl îngrijoreze pe bătrânul episcop, tăinuindu-i presupusul furt. În urma anchetei desfăşurate, poliţia a descoperit că toate adresele lasate de cei doi români erau false. Cercetările carabinierilor se concentrează în zona Ciampino, din apropiere de Roma, de unde au primit informaţii că s-ar putea afla cei doi imigranţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite