Istoria ţiganilor în versuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul de muzicieni români Banda del Villaggio Solidale va susţine în curând un concert la Milano, în care va "povesti" în versuri călătoria făcută de ţigani din India şi până în

Grupul de muzicieni români Banda del Villaggio Solidale va susţine în curând un concert la Milano, în care va "povesti" în versuri călătoria făcută de ţigani din India şi până în Europa de-a lungul secolelor. Formaţia s-a născut la iniţiativa fundaţiei Casa della Carita di Don Colmenga, din Milano.

Festivalul Internaţional de muzică MiTo, care are loc între 6 şi 12 septembrie, propune o serie de concerte cu muzică şi dansuri din Rajasthan, Andaluzia, Turcia şi Europa de Est, într-o călătorie inedită pe "strada ţiganilor", sărbătorind 1.000 de ani de schimburi culturale. Concertele vor alterna între Torino şi Milano, oraşe care găzduiesc festivalul de anul acesta, ajuns la a doua ediţie. Festivalul cuprinde 230 de evenimente, printre care concerte de muzică clasică, jazz, rock, pop şi world music. La manifestare participă 4.000 de artişti din peste 30 de naţiuni.

Itinerariul propus începe sâmbătă, la Torino, cu prezentarea cărţii lui Alain Weber - "Il viaggio dei gitani" ("Călătoria ţiganilor").

O altă etapă a acestui program este proiectarea la Milano a 13 filme din seria cinematografică "Gipsy movies". Urmează la data de 10 septembrie, tot la Milano (şi în data de 11, la Torino), programul "Canti nomadi e musiche di corte" ("Cântece ţigăneşti şi muzică de curte"), susţinut de formaţia Taraf din Bucureşti. Seara se va încheia cu muzică ungurească şi cu un spectacol cu dresori ţigani de urşi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite