Ionel Vrenghea: „Am luat bătaie pentru că vorbeam româneşte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un compatriot a fost bătut în faţa casei sale de trei italieni înarmaţi cu bâte pentru simplul motiv că vorbea româneşte. Cu mandibula fracturată în două locuri, Doru Ionel Vrenghea (26 de ani), din Blaj, judeţul Alba, nu-şi doreşte decât să se vindece până la botezul copilului său.

Românul a fost bătut de trei italieni în seara de 26 martie. Rezident de un an în localitatea San Cesareo, situată la 40 de km de Roma, Doru îi cunoştea din vedere pe agresori. Aceştia sunt trei tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani. Doru a fost atacat în timp ce conducea spre ieşire doi prieteni români care îl vizitaseră acasă.

Agresorii au coborât din maşină şi l-au abordat pe unul dintre conaţionalii noştri care tocmai vorbea la telefon. Doru i-a luat apărarea şi a fost avertizat „să nu intrevină, dacă vrea să mai locuiască în zonă”. Imediat după aceea, el a fost luat la bătaie.
Semiconştient, Doru s-a târât până în casă, după care a leşinat. A doua zi a suferit două intervenţii chirurgicale la mandibula fracturată şi, în prezent, poartă proteză pentru blocarea dinţilor.

Vizitat de Tatăl unuia dintre agresori

Transferat la un spital din Roma, Doru a fost vizitat de tatăl unuia dintre agresori. Acesta a încercat să-l convingă să nu depună plângere împotriva fiului său. Tatăl se teme că viitorul băiatului va fi afectat de condamnarea pe care o va primi pentru fapta făcută.

„Eu n-am de gând să renunţ şi merg până la capăt. În şapte ani, de când stau în Italia, n-am încălcat niciodată legea. Nu voi închide un ochi acum”, ne-a mărturisit Doru.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite