Internată în spital doar cu intervenţia presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unei ţigănci românce, Mia Copalea (50 ani), i-a fost refuzată internarea într-un spital din Italia deşi suferă de cancer la sân cu metastază cerebrală. Asta înseamnă că boala s-a

Unei ţigănci românce, Mia Copalea (50 ani), i-a fost refuzată internarea într-un spital din Italia deşi suferă de cancer la sân cu metastază cerebrală. Asta înseamnă că boala s-a întins până la creier şi îi provoacă femeii teribile dureri de cap.

Cu toate acestea, medicii de la spitalul San Salvatore din Pesaro (75 km nord de Ancona) au considerat că ţiganca nu are nevoie de asistenţă şi nici nu trebuie internată. Motivul invocat de personalul serviciului de urgenţe a fost că femeia nu are un domiciliu stabil. Cazul este cu atât mai grav cu cât medicii au fost informaţi de faptul că ţiganca fusese operată pe creier cu câteva luni în urmă, pentru acelaşi cancer.

Episodul a fost adus la cunoştinţa presei de ONG-ul "Gruppo EveryOne", specializat în problemele rromilor. Matteo Pegoraro, liderul EveryOne, a declarat pentru "Adevărul": "Vestea bună e că în urma intervenţiei presei, spitalul a acceptat astăzi (ieri, n.r.) să o interneze pe doamna Copalea".

Managerul spitalui San Salvatore din Pesaro, Maria Grazia Mortilla, a remis presei un comunicat prin care susţine că personalul de la urgenţe şi-a făcut datoria şi că doctorii au considerat că nu era necesară internarea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite